Su içmenin onlarca faydası bulunuyor. Yeterli su tükettiğimiz zaman; dikkat problemleri ortadan kalkıyor, bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncimiz artıyor, ağız kokusunu önleniyor, metabolizmamız hızlanıyor, vücut ısımız dengeleniyor ve daha onlarca faydadan vücudumuz yararlanıyor. Su tüketimi, tüm bunlara ek olarak sindirim sistemi faaliyetlerine de birçok olumlu etkide bulunuyor. Günlük olarak ihtiyacımız olan suyun tüketilmesi, sindirim sistemimizin sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Tüm bu faydaların ortaya çıkması için ise günlük su tüketimi olmazsa olmaz! Özellikle vücuttaki su kaybının arttığı sıcak havalarda su tüketmek çok önemli bir hal alıyor. Su kaybının fazla olduğu bu dönemlerde yeterli miktarda su içmemek bazı olumsuz sonuçlara neden olabiliyor.
Sıcak havalarda su tüketmek neden önemlidir?
Yaz veya kış fark etmeksizin düzenli olarak su içmenin vücudumuza onlarca katkısı bulunuyor. Düzenli ve yeterli miktarda su tüketmek organlarımızın sağlıklı bir şekilde işlemesini, hücrelerimizin yenilenmesini ve vücudumuzdan zararlı bileşenlerin uzaklaştırılmasını destekliyor. Sadece bu faydalara bakarak bile suyun insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Yetişkin bir insanın vücudunun %60’a yakını sudur ve yaz aylarında yeterli miktarda su alamaması riskli unsurların doğması demektir. Örneğin sıcak havalar ile birlikte terlemeler artmaktadır ve sıvı kayıpları meydana gelmektedir. Var olan bu durum dolaylı bir şekilde birçok organı etkilemektedir. Mesela bu zamanlarda ihtiyacımız olan suyu dolaylı olarak; tüketilen su miktarı yerine idrar miktarı olarak değerlendirmemiz gerekir. Çünkü vücutta azalan idrar, idrar yolu enfeksiyonu veya böbrek taşı gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden de vücudumuzun birçok organı sıvı kaybından olumsuz yönde etkilenebilir.
Tekrardan vücudumuzun %60’lık bir kısmının sudan oluştuğunu düşündüğümüzde %1’lik bir azalış bile organ ve hücrelerde fonksiyon bozuklukları meydana getirebilir. Vücuda yeterli miktar su alınamaması durumunda vücut ısısı düzenlenemez; vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve yağ gibi besin maddeleri hücrelere ulaşamaz, metabolik faaliyetler yavaşlar, kanın hacmi dengelenmez, yorgunluk artar ve kabızlık gibi sindirim problemleri ortaya çıkabilir. Bu yüzden yaz ayları başta olmak üzere her mevsim günlük su miktarının (2,5 / 3 litre) tüketilmesi gerekir. Tüm bunlara ek olarak sıvı kaybını azaltmak için; kahve ve çay tüketiminin sınırlandırılması, alkol ve sigara kullanılmaması, güneş altında spor yapılmaması, yaza uygun kıyafetler tercih edilmesi ve 11:00- 16:00 saatleri arasında sokağa çıkılmaması gerekir.
NBL Probiotic ana sayfasına dönmek için: NBL Probiotic
NBL Probiotic Ailesi:
- NBL Probiotic Optima
- NBL Probiotic Gold
- NBL Probiotic Travel
- NBL Gynobiotic
- NBL Probiotic ATP
- NBL Probiotic Kids
- NBL Probiotic Drop
- NBL Probiotic D3 Drop
Bu yazılarımız da dikkatinizi çekebilir:
- Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin 10 Önemli Püf Noktası
- Sağlıklı Bir Sindirim Sistemi İçin Mutlaka Tüketmemiz Gereken 10 Besin
- Sağlıklı Beslenme ve Düzenli Egzersizin Yaşam Kalitemizi Artırdığını Kanıtlayan 8 Durum
- Bağırsak Sağlığı için Nasıl Beslenmeliyiz?
- Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? Ne Sıklıkla Tüketmeliyiz?
- Prebiyotikler’in İşlevi Nelerdir? Hangi Besinlerde Bulunurlar?
- İçerisinde Probiyotik Barındıran Besinler Nelerdir?
- Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz? Oruç Tutarken Sağlığımızı Koruyacak İpuçları
- Sıcak Havalarda Bize Nefes Aldıracak 6 Serinletici İçecek ve Yiyecek Tarifi
- Alkali Beslenme Nedir? Sindirim ve Bağışıklık Sistemlerimize Faydaları Nelerdir?